Museum

De Stichting Langedijker Verleden – nu onderdeel van de Stichting Hart van Oudkarspel – is met zijn historisch museum een vaste ‘bewoner’ van Het Regthuis.

De stichting werd opgericht in 1987. Het jaar daarna werd Het Regthuis – toen nog eigendom van de Gemeente Langedijk – grondig opgeknapt en mocht Langedijker Verleden er zijn museum gaan inrichten en beheren. In de loop der jaren werd de collectie steeds verder uitgebreid en nestelde het museum zich stevig binnen de gemeenschap van het dorp. Zijn populariteit werd nog eens extra vergroot, toen in 1995 Langedijker Verleden begon met de jaarlijkse uitgave van het blad Van Otterplaat tot Groenveldsweid. Dit blad, dat zijn naam dankt aan de twee uiteinden van Langedijk – het Otterplaatje in Broek op Langedijk en de Groenveldsweid in Oudkarspel – biedt ieder jaar ruimte aan een groot aantal artikelen over en foto’s van historisch Langedijk.

Het museum is elke zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.  Daarnaast kan het museum ook op afspraak bezocht worden. Bel dan met 0226 75 30 63 of stuur een mail aan info@hartvanoudkarspel.nl.